checkLaagste prijsgarantie
checkBeste online reisbureau
Terug naar het blogoverzicht
02 februari 2021

5 mooiste eilanden ter wereld



Vakantie vieren op een eiland.. Of het nou Ameland is of een van de atollen in de Malediven, een vakantiegevoel geeft het sowieso! Zee, strand en hopelijk een aangenaam temperatuurtje, vakantievibes alom. We zetten voor jou de mooiste eilanden op een rij.




1. Malediven

Ieder zo zijn smaak natuurlijk, maar de Malediven staan bekend als een waar vakantieparadijs. Uit ervaring kan ik dit beamen. Superwit zand, een kristalheldere zee en de mooiste overnachtingsplekken. Wat dacht je van een bungalow op het water? Roetsj je graag van de glijbaan? Ook dit kan, maar dan als eindpunt de zee in plaats van het zwembad. Snorkel vervolgens in het heldere zeewater tussen de mooiste vissen. Geniet van de rust op je geïsoleerde eiland, het heerlijke eten en het buitenleven. Nergens ben je zo relaxed als op de Malediven.




2. Seychellen

De Seychellen verdienen minstens een tweede plek op deze lijst. Prachtige verlaten standjes met turquoise wateren en witte zandstranden afgewisseld met hoge rotsen. Hier word je wakker in het paradijs met landinwaarts zelfs jungles die tot de Unesco-werelderfgoedlijst behoren. Ook de onderwaterwereld is meer dan de moeite waard met oogverblindende koraalriffen. Waar wacht je op? Streep snel deze bucketlist bestemming van jouw lijst af!




3. Santorini - Griekenland

We gaan van paradijselijke eilanden naar het spectaculaire Santorini in Griekenland. Hier vind je de typisch Griekse witte architectuur bovenop vulkanische kliffen. Het contrast maakt het zo geweldig mooi. Je moet hier een keer zijn geweest.




4. Bali - Indonesië

Bali heeft het allemaal. Bezoek de spirituele tempels in Ubud, geniet van de natuur op het eiland, ga dolfijnen spotten op zee bij Lovina of geniet van de mooie stranden op het eiland aan de kust. Ga voor toeristisch Kuta, mondaine Seminyak of het familievriendelijke Sanur en slenter daar de strandboulevard af. Laat je verrassen door de smaken op straat of geniet van een maaltijd op het strand, alles is mogelijk. Ga surfen, zonnebaden of laat je verwennen met een heerlijke massage. Wil je er echt even uit? Ga dan met de boot naar de Gili eilanden of, mijn persoonlijke favoriet, overnacht in een strandhutje op Nusa Lembongan.




5. Dalmatische Eilanden - Kroatië

Het lijkt wel of we in een tropisch oord zijn beland, maar dan op maar twee uur vliegen. De Dalmatische Eilanden in Kroatië zijn stuk voor stuk prachtige vakantiebestemmingen. De mooiste stranden van heel Kroatië zijn hier te vinden, kristalheldere wateren en charmante dorpjes en boutiquehotels. Brac is een van de bekendste, met het unieke strand Zlatni Rat. Door de stroming kan de vorm veranderen. Game of Thrones fan? Vanuit dit eiland bestaan er meerdere tours richting Split en Klis.

Nog steeds aan het twijfelen over je volgende vakantiebestemming? Het leven is mooier op een eiland..




.