checkLaagste prijsgarantie
checkBeste online reisbureau
Terug naar het blogoverzicht
16 mei 2023

Ontdek de magie van Disneyland Parijs

Welkom in de betoverende wereld van Disneyland Parijs, waar dromen werkelijkheid worden en de magie nooit ophoudt. Disneyland Parijs, gelegen in Marne-la-Vallee, op slechts enkele kilometers van Parijs, is een van de meest geliefde toeristische attracties ter wereld. In dit blog nemen we je mee op een reis door dit buitengewone park en laten we je kennismaken met de unieke ervaringen die het biedt. Of je nu kinderen hebt, of gewoon zelf heel erg van Disney houdt, Disneyland Parijs is de perfecte bestemming voor een onvergetelijke trip.



Magische parken

Disneyland Parijs bestaat uit twee spectaculaire parken: het Disneyland Park en het Walt Disney Studios Park. Het Disneyland Park is de thuisbasis van de beroemde Sleeping Beauty's Castle, een iconisch symbool dat je begroet bij binnenkomst. Hier kun je je favoriete Disney-personages ontmoeten, genieten van adembenemende parades en deelnemen aan spannende attracties zoals Space Mountain en Pirates of the Caribbean. Het Walt Disney Studios Park biedt een kijkje achter de schermen van de filmwereld, met spannende attracties zoals Ratatouille: The Adventure en de Tower of Terror.


Betoverende ervaringen

Naast de attracties zijn er nog tal van andere betoverende ervaringen die Disneyland Parijs zo speciaal maken. Maak een betoverende rit met een boot langs de sprookjesachtige attractie "it's a small world" en bewonder de prachtig vormgegeven poppen in traditionele kostuums. Geniet van de adembenemende vuurwerkshows die 's avonds de hemel verlichten en een gevoel van verwondering creëren. Vergeet ook niet om te genieten van de heerlijke gerechten en traktaties die in de vele restaurants en kraampjes in het park worden aangeboden. Van Mickey-vormige beignets tot authentieke Franse delicatessen, er is voor elk wat wils.


Verblijf in magische sferen

Om helemaal in je Disney-ervaring te blijven, kun je ervoor kiezen om te overnachten in een van de unieke Disney-hotels. Deze hotels zijn thematisch ontworpen om je het gevoel te geven dat je deel uitmaakt van een sprookje. Van het luxueuze Disneyland Hotel, dat uitzicht biedt op het kasteel, tot het betaalbare en familievriendelijke Disney's Hotel Santa Fe, er is voor elk budget en elke smaak een accommodatie beschikbaar. Bovendien profiteer je als gast van extra voordelen, zoals vroegtijdige toegang tot de parken en exclusieve ontmoetingen met Disney-personages.



Disneyland Parijs heeft zeven hotels in verschillende prijsklassen, allemaal thematisch ontworpen om je het gevoel te geven dat je deel uitmaakt van een sprookje. Hieronder vind je een overzicht van alle Disney hotels in Parijs:




  • Disneyland Hotel: Het Disneyland Hotel is het meest luxueuze hotel in Disneyland Parijs en bevindt zich direct aan de ingang van het Disneyland Park. Het is geïnspireerd op de Victoriaanse architectuur en biedt een prachtig uitzicht op Sleeping Beauty's Castle. Het hotel beschikt over kamers en suites, variërend van standaardkamers tot de uiterst luxe "Castle Club Suite". Gasten kunnen genieten van faciliteiten zoals restaurants, bars, een spa en een binnenzwembad. Op dit moment wordt het Disneyland Hotel koninklijk gerenoveerd en is gaat naar alle waarschijnlijk in 2024 weer open.




  • Disney's Hotel New York - The Art of Marvel: Dit hotel is geïnspireerd op de stad New York en de wereld van Marvel, met thematische decoraties en kunstwerken. Gasten kunnen genieten van verschillende kamertypes, zoals Superior Kamers, Empire State Club Kamers en Suites. Het hotel heeft ook een binnenzwembad, restaurants en bars.




  • Disney's Newport Bay Club: Het Disney's Newport Bay Club is geïnspireerd op de Amerikaanse oostkust en biedt uitzicht op Lake Disney. Het hotel heeft kamers en suites, variërend van standaardkamers tot Admiral's Floor Suites. Gasten kunnen genieten van faciliteiten zoals een binnenzwembad, een buitenzwembad, restaurants en bars.




  • Disney's Sequoia Lodge: Het Disney's Sequoia Lodge is geïnspireerd op de Amerikaanse nationale parken en biedt een ontspannen sfeer in een natuurlijke omgeving. Het hotel heeft kamers en suites, variërend van standaardkamers tot Golden Forest Club Kamers. Gasten kunnen genieten van faciliteiten zoals een binnenzwembad, een sauna, restaurants en bars.




  • Disney's Hotel Cheyenne: Het Disney's Hotel Cheyenne is geïnspireerd op het Wilde Westen en biedt kamers en suites met een cowboythema. Gasten kunnen genieten van faciliteiten zoals een buitenzwembad, een speeltuin, restaurants en bars.




  • Disney's Hotel Santa Fe: Het Disney's Hotel Santa Fe is geïnspireerd op de Amerikaanse Route 66 en biedt een ontspannen sfeer met kamers en suites met een Mexicaans thema. Gasten kunnen genieten van faciliteiten zoals een buitenzwembad, restaurants en bars.




  • Disney's Davy Crockett Ranch:Het Disney's Davy Crockett Ranch is gelegen in een bosrijke omgeving op ongeveer 15 minuten rijden van Disneyland Parijs. Het biedt bungalows met een keuken en een terras en is geïnspireerd op de avonturen van Davy Crockett. Gasten kunnen genieten van faciliteiten zoals een buitenzwembad, een speeltuin en een supermarkt.



Ben jij klaar om naar Disneyland Parijs te gaan? Onze reisadviseurs helpen je graag verder. Vraag jouw offerte aan of neem contact op. Liever zelf direct jouw verblijf bij Disney boeken?




.