checkLaagste prijsgarantie
checkBeste online reisbureau
Terug naar het blogoverzicht
25 april 2023

Ontdek de magie van Tenerife


Tenerife, een prachtig eiland, is het grootste en meest bevolkte eiland van de Canarische Eilanden. Het is een populaire vakantiebestemming vanwege het milde klimaat, de prachtige stranden, het vulkanische landschap en de vele recreatieve activiteiten die er te doen zijn.




Het eiland heeft een rijke geschiedenis en cultuur die teruggaat tot de tijd van de Guanchen, de oorspronkelijke bewoners van de Canarische Eilanden. Er zijn veel historische bezienswaardigheden te bezoeken, waaronder het Castillo de San Juan, het Museo de la Naturaleza y el Hombre en de Piramides van Guimar.


Voor wie van de natuur houdt, biedt Tenerife spectaculaire landschappen, waaronder de vulkanische berg Teide, dat met 3.718 meter het hoogste punt van Spanje is. Je kunt er prachtige wandelingen maken en genieten van het adembenemende uitzicht over het eiland en de oceaan.




Ook zijn er tal van watersportactiviteiten, zoals surfen, duiken, jetskiën en zeilen. En als je op zoek bent naar ontspanning, dan zijn er vele spa's, wellnesscentra en yoga-retraites die je kunt bezoeken.


Naast de talloze acitiviteiten, bezienswaardigheden en de mooie natuur biedt Tenerife ook voor ieder een geschikte accommodatie. Het eiland heeft luxueuze tot meer betaalbare hotels en van Adults Only accommodaties tot hotels met fantastische zwembaden voor kinderen. Een paar van deze voorbeelden zijn, RIU Palace Tenerife, Rural Finca Salamanca, Bahia del Duque, Vanilla Garden en Dreams Jaridin Tropical Resort en Spa.




Kortom, Tenerife heeft voor elk wat wils en is een ideale bestemming voor een heerlijke vakantie.




.