checkLaagste prijsgarantie
checkBeste online reisbureau
Terug naar het blogoverzicht
15 september 2023

Bali op z'n best!

Bali, het eiland der goden, is een van de meest betoverende bestemmingen ter wereld. Met zijn adembenemende landschappen, rijke cultuur en warme gastvrijheid trekt het jaarlijks duizenden reizigers van over de hele wereld aan. Als je op zoek bent naar een onvergetelijke reiservaring, overweeg dan een rondreis door Bali, waarbij je enkele van de meest iconische bestemmingen van het eiland verkent. In deze blog nemen we je mee op een betoverende reis langs Canddu, Ubud, Nusa Penida, Gili Air, Lempuyang en Seminyak die Sander en Femke onlangs hebben gemaakt voor hun honeymoon!

Dag 1-3: Canggu - Een Rustig Begin

De rondreis begon in Canggu, een rustige kustplaats in het zuiden van Bali. Hier kun je de drukte van het dagelijkse leven achter je laten en genieten van de serene schoonheid van de oceaan. Breng je dagen door met luieren op het strand, zwemmen in de azuurblauwe zee en genieten van verse visgerechten in de lokale restaurants.

Bezoek ook Tanah Lot, de beroemde zeetempel die op een rots in de oceaan staat. Vooral bij zonsondergang is dit een magische plek. De golven klotsen tegen de rotsen terwijl de lucht in vuur en vlam lijkt te staan.

Dag 4-6: Ubud - Het Culturele Hart van Bali

Na de ontspannen start in Canggu, is het tijd om de culturele schatten van Bali te ontdekken in Ubud, het culturele hart van het eiland. Hier vind je tempels, traditionele markten, kunstgaleries en weelderige rijstvelden.

Breng een bezoek aan het Monkey Forest Sanctuary, waar je oog in oog kunt komen te staan met nieuwsgierige macaques. Daarnaast mag een bezoek aan het Koninklijk Paleis en de nabijgelegen markt niet ontbreken. Hier kun je ambachtelijke souvenirs en traditionele Balinese kunstwerken kopen.

Dag 7-9: Nusa Penida - Het Paradijs voor Avonturiers

Nusa Penida, een korte boottocht vanaf Bali, is een paradijs voor avonturiers. Dit eiland biedt spectaculaire kliffen, verborgen stranden en wereldberoemde snorkellocaties zoals Crystal Bay en Manta Point. Maak een trektocht naar Kelingking Beach en laat je verrassen door het adembenemende uitzicht op de T-rex-achtige rotsformaties.

Dag 10-12: Gili Air - Ontspannen in het Paradijs

Na de opwinding van Nusa Penida, is het tijd om een uitstapje te maken naar het schilderachtige eiland Gili Air. Met zijn witte zandstranden, turquoise wateren en relaxte sfeer, is Gili Air de perfecte plek om te snorkelen, duiken of gewoon te genieten van de zonsondergang met een cocktail in de hand.

Dag 13-15: Lempuyang - De Poort naar de Hemel

Een hoogtepunt van deze reis is misschien wel een bezoek aan de beroemde Lempuyang-tempel, ook wel bekend als de "Poort naar de Hemel". De tempel is gelegen op de top van de Lempuyang-berg en biedt een adembenemend uitzicht op de majestueuze Agung-vulkaan. Maak de iconische foto door de poort en bewonder de serene schoonheid van deze spirituele plek.

Dag 16-18: Seminyak - Shoppen en Nachtleven

De rondreis eindigt in Seminyak, een bruisende badplaats aan de westkust van Bali. Hier kun je winkelen in boetieks, genieten van luxe spa-behandelingen en proeven van heerlijke gerechten in trendy restaurants. 's Avonds komt Seminyak tot leven met zijn levendige nachtleven, waar je kunt dansen tot in de vroege uurtjes.

Dit is slechts een glimp van wat Bali te bieden heeft tijdens een rondreis langs deze prachtige bestemmingen. Van ontspanning op de stranden tot avontuurlijke trektochten en culturele ontdekkingen, Bali heeft voor ieder wat wils. Vergeet niet om de warme en gastvrije lokale bevolking te ontmoeten, want hun vriendelijkheid en glimlach zullen je reis nog specialer maken. Bali wacht op je met open armen en een overvloed aan onvergetelijke ervaringen. Dus, pak je koffers en laat alle indrukken op je af komen!