checkLaagste prijsgarantie
checkBeste online reisbureau
Terug naar het blogoverzicht
09 november 2016

De studiereis van collega Romy naar Kaapverdië!

Woensdag 2/11
Na de ontmoeting op Schiphol vertrok ons vliegtuig om 07:50 richting Sao Vicente. Omdat wij het eerste vliegtuig waren van TUIfly werden wij, traditiegetrouw, ontvangen door de brandweer op de luchthaven bij aankomst. Omdat dit een bijzondere gebeurtenis was werden wij opgewacht door cameraploegen en stond er een band klaar om ons welkom te heten op het eiland.

ontvangst-luchthaven

Na een korte rit kwamen wij aan bij ons hotel in Mindelo. Wij verbleven in Oasis Porto Grande, het eerste hotel dat is gebouwd op het eiland.

mindelo-markt

Na een korte tour met onze lokale gids en verschillende hotel bezoeken was het tijd voor het diner in het hotel. Het hotel is in het centrum gelegen en er zitten meerdere restaurants in de omgeving.


Donderdag 3/11

Vandaag staat er een boottocht naar buureiland Santo Antao op het programma! De zee kan redelijk onrustig zijn, daarom is het verstandig om van te voren een reispilletje in te nemen.

overtocht

Eenmaal aangekomen op Santo Antao worden wij opgewacht door de lokale gids voor een eiland tour. Op de meeste Kaapverdische eilanden zijn de wegen voornamelijk kinderkopjes.

Santo Antao is een eiland waar iedere wandelaar zijn hart op kan halen. Omdat het nog redelijk onbekend is zijn er niet heel veel hotels die worden aangeboden door Nederlandse reisorganisaties.

Het landschap varieert van dorre vlaktes tot een tropische omgeving. Ook de stranden zijn niet wit, maar vulkanisch zwart.

santo-antao-berg

Nadat we terug waren op Sao Vicente was er de tijd om ons op te knappen voor het diner in het centrum van Mindelo bij Le Gout Des Grills. Een super leuk restaurant tegenover het water.

boot-mindelo


Vrijdag 4/11

De laatste dag op Sao Vicente. Onze lokale gids heeft ons naar een prachtig uitkijkpunt gebracht op het eiland voordat wij naar de luchthaven zullen vertrekken voor de vlucht naar Sal.

De vlucht zal worden uitgevoerd door Cabo Verde Airlines. De vlucht duurt ongeveer 45 minuten.

cabo-verde-airlines

Nadat wij met de transferbus naar ons overnachtingshotel zijn gebracht is er weer tijd om ons even snel op te frissen. Wij zullen op Sal verblijven in het net geopende RIU Palace Cabo Verde. Na een rondleiding door ons hotel en het naast gelegen RIU Funana is er tijd om te dineren in het buffet restaurant van het hotel.


Zaterdag 5/11

Vandaag staan er meerdere hotelbezoeken op het programma. Ook hebben wij SENSIMAR Llana Resort bezocht. Dit hotel is nog in aanbouw en zal half december openen voor zijn gasten. Er is nog veel te doen maar het eindresultaat is in zicht.

In de middag staat er een eilandtour op het programma, we werden opgehaald met Jeeps en hebben binnen 4 uur vrijwel alle belangrijke plaatsen op Sal gezien.

jeeps

Een absolute aanrader is een bezoek aan Pedra de Lume waar een zoutmeer in een vulkaankrater is gelegen. Omdat het een vulkanische bron is, is het water vrij warm. Het zoutgehalte is hoger dan in de dode zee.

In de avond werden wij uitgenodigd in een van de restaurants op het resort. Officieel is de opening van dit restaurant pas op maandag 7 november maar wij hebben de primeur! Uiteraard proosten wij op de laatste avond van deze leerzame en gezellige studiereis.


Zondag 6/11

Na een kort bezoek aan Santa Maria is het helaas tijd om te vertrekken naar de luchthaven. Ook deze vlucht is uitgevoerd door TUIfly.