checkLaagste prijsgarantie
checkBeste online reisbureau
Terug naar het blogoverzicht
26 september 2023

Zuid-Korea in een Notendop

Afgelopen voorjaar heeft onze collega Sofie eindelijk haar droomreis gemaakt door Zuid-Korea. En wij kunnen je al één ding verklappen: Dit was een onvergetelijke ervaring! In deze blog neem ik je mee op een reis naar drie highlights van dit fascinerende land: Seoul, Busan en Jeju.

Seoul: De Bruisende Hoofdstad

Onze reis begon in Seoul, de bruisende hoofdstad van Zuid-Korea. Wauw, wat een binnenkomer! Toen wij de stad binnen reden, kwamen wij gelijk al ogen te kort. Er is namelijk zoveel te zien. Van felle neonborden langs de straten tot traditionele tempels en paleizen en van talloze streetfood kraampjes tot straatartiesten. Hier hoef je je geen moment te vervelen, dus trek minimaal een week uit voor je verblijf in de stad. Gebruik deze tijd om een duik te nemen in de rijke geschiedenis van het land, terwijl je jezelf onderdompelt in de Hallyu (Koreaanse golf). Tip: huur een hanbok en krijg gratis toegang tot de paleizen!

De ideale uitvalsbasis voor jouw verblijf vindt je in de wijken Hongdae (voor k-pop liefhebbers en shopaholics),  Myeongdong (voor een bruisend nachtleven, skincare winkels en streetfood) en Insadong (het culturele hart van de stad). Vergeet ook zeker een uitstapje naar Gangnam niet en dans mee op het iconische liedje Gangnam Style bij de Gangnam Statue, geniet van de Starfield Library en bewonder de stad vanaf 555 meter hoogte in de Lotte World Tower.

Busan: De parel aan de kust

Vanuit Seoul kun je gemakkelijk per trein of vliegtuig naar Busan reizen. Dit is een gigantische kuststad, dus schrik niet als je in het openbaar vervoer meer dan een uur bezig bent om van A naar B te reizen. Maar geen zorgen, want de metro's rijden af en aan en dat allemaal op de minuut! 

Een van de hoogtepunten in Busan is het Gamcheon Culture Village, ook wel het "Machu Picchu van Zuid-Korea" genoemd vanwege zijn kleurrijke huizen die tegen de heuvels zijn gebouwd. Je kunt hier urenlang dwalen door de smalle straatjes en genieten van straatkunst en ambachtelijke winkeltjes. Loop vooral naar binnen bij een van de vele karikatuur winkels en laat jezelf natekenen voor een onvergetelijk souvenir. Die van ons was geslaagd! Zie hierboven ;)

Daarnaast kan een bezoek aan de kust hier niet ontbreken. Boek een ticket in een van de Instagrammable sky capsules bij de Haendae Blueline Park en geniet van een prachtig uitzicht over de kristalheldere zee, terwijl je de wolkenkrabbers van de stad nadert. Wees er snel bij, want deze nieuwe attractie is binnen no-time uitverkocht. Zeker als je de zonsondergang wilt zien!

Een andere tip is een bezoekje aan Gwangalli beach op zaterdagavond. Hier worden namelijk regelmatig droneshows van circa 10 minuten georganiseerd, die elk in het teken staan van een ander thema. Wij stuitten per toeval op deze show, waar de wens voor de World Expo 2030 in Busan werd uitgelicht. 

Jeju: UNESCO-werelderfgoed

Natuurlijk kan een bezoek aan het eiland Jeju-do niet ontbreken. Dit eiland, wat behoort tot the new 7 wonders of Nature, is een geliefd vakantieoord onder de Koreanen zelf! Je geniet hier namelijk van de rust, de zee en allerlei bijzondere natuurverschijnselen. Houd er wel rekening mee dat een autohuur hier wel een must is om het hele eiland te ontdekken. Zo liggen de meeste attracties rond de steden Jeju-city en Seogwipo, die gelegen zijn op het noorden en zuiden van het eiland. Wij vinden de Manjanggul Lave Tubes een absolute aanrader! Deze ondergrondse gangenstelsels werden gevormd door uitbarstingen van de Hallasan-vulkaan en geven je een exclusief kijkje in het vulkanische verleden van het eiland.

Zie jij deze rondreis ook helemaal zitten? Klik dan op de knop hieronder en personaliseer je rondreis of boek onze voorbeeldreis via Flextours!