checkLaagste prijsgarantie
checkBeste online reisbureau
Terug naar het nieuwsoverzicht
28 juli 2023

Vanaf mei tot en met september 2024 voegt TUI deze opkomende vakantiebestemming toe aan zijn aanbod. TUI Fly zal twee keer per week vliegen naar de hoofdstad Tirana, en de reisorganisatie heeft grootse plannen om Albanië te promoten met strandvakanties, losse tickets, rondreizen en citytrips.

Albanië wordt steeds meer gezien als een opkomende vakantiebestemming vanwege zijn prachtige kustlijn met adembenemende stranden, indrukwekkende historische steden en schitterende natuur. Bovendien trekken steeds meer hotelketens naar dit land, wat voor TUI een reden is om het toe te voegen aan het zomeraanbod van 2024.

Manfred Lahey, Head of Product Sun & Beach TUI Nederland, benadrukt de veelzijdigheid van Albanië als vakantiebestemming. Met de ligging aan de Ionische en Adriatische Zee is het de ideale zonbestemming. Maar het land heeft ook op cultureel en natuurgebied veel te bieden. TUI is ervan overtuigd dat deze nieuwe bestemming veel mensen zal aanspreken, mede dankzij de uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

Naast strandvakanties zal TUI ook verschillende rondreizen aanbieden. Reizigers kunnen kiezen tussen groepsreizen met Nederlandssprekende reisleiding of individuele reizen met een huurauto om het land op eigen tempo te verkennen. Er wordt ook gewerkt aan een speciale rondreis voor gezinnen met kinderen. Daarnaast wordt er een stedentripprogramma samengesteld, waarbij hoofdstad Tirana wordt geprezen als een fascinerende stad die nog niet overspoeld is door toeristen en dé plek is om de geschiedenis van het land te ervaren.

Vanaf eind augustus zullen de strandvakanties naar Albanië boekbaar zijn bij TUI. Het aanbod omvat hotels in verschillende klassen, variërend van drie tot vijf sterren, en met verschillende verzorgingsopties, van logies/ontbijt tot all-inclusive. Losse tickets, rondreizen en stedentrips zullen naar verwachting eind september volgen. 

 

.


.