Tenerife

Spanje
Elders€ 203
Tjingo€ 197
Toon 128 accommodaties
  • Korting op prijs touroperator
  • Aangesloten bij ANVR en SGR
  • 100.000+ tevreden klanten

Reis zoeken in Tenerife

Uitgebreid zoeken

Populairste accommodaties

1 2 3 4 5

Goedkoopste accommodaties

1 2 3 4 5

Informatie over Tenerife

Tenerife: een toeristische trekpleister voor zonaanbidders. Tenerife is het grootse eiland van de Canarische Eilanden en heeft (dankzij de vulkaan Teide) een vulkanisch landschap. Het zuiden van het eiland is zeer toeristisch en daar vindt u dan ook veel hotels en appartementencomplexen. Dit deel van het eiland is veel zonniger dan de noordelijker gelegen delen. Als u van zon houdt, is een vakantie naar Tenerife dus iets voor u!

De vele gezichten van Tenerife

Het eiland Tenerife kent meerdere gezichten. Het noorden is groen en weinig toeristisch (op Puerto de la Cruz na) en heeft regelmatig last van neerslag en bewolking. In het zuiden is het dor en droger, waar dan ook de toeristenoorden Playa de las Americas, de Costa Adeje en Los Cristianos zijn ontstaan. Om tijdens uw vakantie Tenerife echt te ontdekken, kunt u het beste de toeristische gebieden ontvluchten. De rest van het eiland heeft namelijk heel veel cultuur, gastronomie en gastvrijheid te bieden.

Vliegen op vakantie naar Tenerife

Een rechtstreekse vlucht van Nederland naar Tenerife duurt ongeveer 4 tot 4,5 uur. Nederlandse chartermaatschappijen vliegen het hele jaar door tussen Nederland en Tenerife. De meeste vluchten komen aan op het zuidelijke vliegveld Reina Sofia. De resterende 10% komt aan in het noorden.

Gevarieerde kustlijn

De kustlijn van Tenerife is zeer gevarieerd. Er zijn zwarte lavastranden, grillige rotspartijen en enkele rustige, witte stranden. Deze zijn onder andere te vinden bij Playa de las Teresitas, ten noorden van Santa Cruz, bij het vissersdorpje San Andres. Verspreid over de kust liggen ook een aantal kiezelstranden. De bekendste stranden liggen in het zuiden en zuidwesten: onder andere Las Américas en Los Christianos. Hier kunt u prima vertoeven tijdens uw vakantie op Tenerife!

Aangenaam in het voor- en najaar

Het milde klimaat van Tenerife zorgt er voor dat u het eiland eigenlijk gedurende het hele jaar kunt bezoeken. Houdt u er wel rekening mee dat het in de wintermaanden niet altijd even zonnig, warm en droog is. In het voorjaar en het najaar is een vakantie op Tenerife het aangenaamst: het subtropische klimaat zorgt dan voor heerlijke temperaturen, zonder dat het te warm wordt. In het noorden is het overigens vaker bewolkt dan in het zuiden.

Feesten en tradities van Tenerife

Het eiland Tenerife kent veel religieuze feesten en tradities. Bijna elk dorp viert wel zijn eigen feesten met traditionele dans en muziek. Het populairste feest is het Carnaval, wat met name in de hoofdstad Santa Cruz uitgebreid gevierd wordt. De zondag is voor de lokale bevolking veelal een familiedag. Veel families gaan die dag naar Santa Cruz en Puerto de la Cruz, om naar het park te gaan of om over de boulevard te wandelen.

Uitgebreid winkelen en uitgaan

Het winkelaanbod van Tenerife is zeer uitgebreid. Op zaterdag zijn de winkels vaak alleen in de ochtend geopend en op zondag zijn de meeste winkels gesloten. In de toeristische plaatsen zijn de winkels overigens vaak ook tussen de middag, in de avond en op zondag geopend. Een vakantie op Tenerife biedt ook zeer veel uitgaansgelegenheden zoals bars, restaurants en discotheken. Playa de las Américas is nagenoeg het gehele jaar een drukke bestemming, met vooral een druk uitgaansleven in het hoogseizoen. Het nachtleven in Costa Adeje en Puerto de la Cruz is beduidend rustiger. Daar vindt u vooral verzorgde restaurants en cafés.

Bestemmingen in Tenerife

Weer in Tenerife

Verwachting

  • 10 °C 9 dec
  • 8 °C 10 dec
  • 9 °C 11 dec
  • 10 °C 12 dec
  • 10 °C 13 dec
  • 10 °C 14 dec
  • 10 °C 15 dec

Gemiddelde temperatuur per maand