checkLaagste prijsgarantie
checkBeste online reisbureau
Terug naar het blogoverzicht
31 augustus 2023

Vakantietips voor de herfstvakantie!

De herfst. De periode dat de zon in Nederland steeds meer plaats gaat maken voor regen en wind. Tijdens de herfstvakantie kunnen de kinderen vaak net niet meer lekker buiten spelen, laat staan naar het zwembad of een dagje naar het strand.Gelukkig zijn er nog genoeg plekken in Europa waar het rond de Nederlandse herfstvakantie prima vertoeven is. Maar welke plaatsen zijn nou echt geschikt voor een zonnige en aangenaam warme herfstvakantie voor het hele gezin?

Gran Canaria
Lange zandstranden, kindvriendelijke hotels en vele zonuren met een aangenaam warme temperatuur, dat is Gran Canaria! En dan zeker tijdens de herfstvakantie. Vele vakantiegangers beschouwen de herfstvakantie zelfs als de ideale periode om dit Spaanse eiland te bezoeken. Waarom? In deze periode ligt de gemiddelde temperatuur rond de 25 graden Celcius en schijnt de zon zo’n 7 uur per dag. Een spectaculaire dag beleven op Gran Canaria met de kinderen behoort ook zeker tot de mogelijkheden. Voor de echte waterratten is er Aqualand Maspalomas, met zijn 33 glijbanen en 13 leuke attracties is dit aquapark de grootste van heel Gran Canaria. Ook een bezoek aan het Palmitos Park is een absolute aanrader, in dit grote dierenpark zijn er aapjes, kangoeroes, dolfijnen en stokstaartjes te bewonderen. Daarnaast leven er in dit park 1500 vogelsoorten, waaronder de papegaaien die erg gave kunstjes vertonen.

Hoteltip: Lopesan Baobab Resort, Meloneras

Egypte
Ontspannen, zorgeloos en relaxed op vakantie? Dat beleef je in Egypte. Vrijwel alle vakanties naar Egypte zijn all-inclusive. Hierdoor heb je eigenlijk helemaal geen omkijken naar de kids. Deze vermaken zich prima in een van de zwembaden, waterparken of bij animatieteams die in grote getale aanwezig zijn.
Ben je op zoek naar echte warmte tijdens de herfstvakantie en wil je niet te ver vliegen? Ook dan is Egypte de ideale bestemming. Met een gemiddelde temperatuur van rond de 30 graden en ongeveer 10 zonuren per dag geniet je hier nog van echte warmte. Buiten de resorts is er voor kinderen niet erg veel te doen. Maar waarom zou je dat willen? De kinderen hebben binnen het resort de vakantie van hun leven!

Hoteltip: Titanic Resort & Aquapark in Hurghada

Turkije
Het kindvriendelijke Turkije is het vakantieland bij uitstek voor een echte gezinsvakantie. Je verblijft hier over het algemeen in de mooiste all-inclusive hotels met ontzettend veel mogelijkheden voor de kinderen. Spetteren in een van de zwembaden, zoevend van de waterglijbanen en vermaakt worden in animatieteams. Ook speeltuintjes ontbreken vaak niet in de resorts. Met zoveel mogelijkheden hoef je jouw resort niet uit en je portemonnee kan daarom lekker de gehele vakantie in de koffer blijven. Daarnaast is zo’n vakantie vaak nog relatief goedkoop ook. De temperatuur in de herfstvakantie ligt gemiddeld rond de 25 graden Celcius en de zon schijnt ongeveer 6 uur per dag.


Hoteltip: Side Star Resort, Colakli

Tenerife
Tenerife is het grootste eiland van de Canarische eilanden. Verschillende soorten stranden met een relatief langzaam aflopende zeebodem. Zulke stranden vind je op Tenerife. Ideaal voor kinderen dus en een vakantie voor het hele gezin. Tenerife behoort net als Gran Canaria tot de Canarische eilanden en is qua klimaat daarom vrijwel identiek aan Gran Canaria. Ook hier ligt de gemiddelde temperatuur rond 25 graden Celcius en schijnt de zon zo’n 7 uur per dag. Dit geldt overigens voornamelijk voor de toeristische plaatsen in het zuiden van Tenerife, als Costa Adeje, Los Cristianos en Playa de las Americas. Even niet aan het strand of bij het zwembad liggen? Dat kan. De bekendste attractie voor kinderen is het Loro Parque. Dit is een prachtige tropische tuin met een breed aanbod aan tropische dieren en planten. Bewonder kleurrijke papegaaien of bezoek een echte orka- of dolfijnenshow. Ook het Siam Park, een waterpark in Thaise bouwstijl, is echt het bezoeken waard. Een overweldigende oase waarin de meeste spectaculaire attracties zorgen voor enorme adrenaline kicks.

Hoteltip: RIU Palace Tenerife, Costa Adeje


Andere plannen voor de herfstvakantie? Neem dan contact met ons op en dan kijken wij graag mee naar de vakantie die bij jullie past!