checkLaagste prijsgarantie
checkBeste online reisbureau
Terug naar het blogoverzicht
18 december 2014

Ga een zonnige winter tegemoet!

Het koude weer achter je laten en op naar de zon. Wie wil dat nou niet? Bij Tjingo heb je voldoende keus uit de beste overwinterbestemmingen. Hieronder vind je een aantal top bestemmingen.

Canarische Eilanden

1
De beste winterzonbestemming van Europa is toch echt wel de Canarische Eilanden. Op de bekende eilanden zoals onder andere Tenerife en Gran Canaria is het hier in een groot deel van de winter heerlijk toeven. De Canarische Eilanden liggen ten westen van Marokko en behoren tot Spanje.
Het weer is aangenaam (gemiddeld 22 graden overdag) maar houd er wel rekening mee dat er een kans is op regen.
Vliegtijd: ongeveer 4 tot 4,5 uur.

Dubai

2
Één van de snelst groeiende toeristische bestemmingen is Dubai. Dubai heeft prachtige hotels, mooie stranden, goede restaurants en leuke bezienswaardigheden.
Let er wel op dat de zon zelfs in de wintermaanden erg fel is, dus smeer je goed in met een hoge factor zonnebrandcrème. Overdag is het tussen de 25 en 35 graden!
Vliegtijd: ongeveer 7 uur.

Mexico

3
Mexico is een fascinerend land en biedt behalve heerlijke stranden ook erg leuke excursies om het land beter te leren kennen. En dit met gemiddeld 25 graden, de perfecte temperatuur om ontspanning en cultuur te combineren.
Een absolute aanrader om te bezoeken is het Palancar rif. Deze wordt gezien als een van de mooiste riffen ter wereld.
Vliegtijd: ongeveer 10 tot 13 uur.

Curaçao

4
Vergeet de koude winter en geniet op Curaçao! Hier is het altijd lekker weer en zeker in de wintermaanden. Dan ligt de middagtemperatuur namelijk rond de 27 graden. Curaçao biedt een prachtige gevarieerde natuur met paradijselijke stranden en een levendige cultuur met onder andere kleurrijke stadjes en dorpjes. Ook is het een mooie duik- en snorkelbestemming. Je treft pal langs de kustlijn al meteen schitterende koraalriffen aan.
Vliegtijd: ongeveer 9 tot 10 uur.


Egypte

5
De eeuwige zon, prachtige duiklocaties, mooie resorts aan zee en een rijke cultuur en historie maken Egypte een ideale winterzonbestemming.
Het is er aangenaam warm zonder heet te worden. In de wintermaanden liggen de temperaturen overdag tussen de 21 en 30 graden. Ook de zeetemperaturen zijn vrij lekker.
Vliegtijd: ongeveer 4,5 tot 5,5 uur.

Gambi
a

6
Nog een uitstekende winterzonbestemming is Gambia. Gedurende de hele winterperiode is het hier warm tot heet met temperaturen tussen de 31 en 38 graden. De kust bestaat uit een prachtig zandstrand, de natuur is schitterend en de bevolking is oprecht gastvrij.
Vliegtijd: ongeveer 6 uur.

Kaapverdië

7
Voor een winterzonvakantie heeft Kaapverdië voldoende zonne-uren. De temperatuur ligt het gehele jaar door rond de 25 graden. Kaapverdië bestaat uit 10 eilanden met ieder een ander leuk karakter. Aangezien er op de eilanden Sal en Boa Vista de mooiste stranden zijn te vinden, gaan hier ook de meeste toeristen naartoe.
Vliegtijd: ongeveer 6 uur.

Dominicaanse Republiek

8
De Dominicaanse Republiek is een ideale bestemming voor een winterzonvakantie met temperaturen tegen of rond de 30 graden. Houd er wel rekening mee dat het ’s avonds iets fris aan kan voelen.
Wat strand betreft zit je hier ook zeker goed. Er zijn namelijk duizenden strandjes te vinden welke variëren van klein en rustig naar groot en toeristisch. Verder heeft dit tropische eiland meer dan 30 nationale parken en natuurreservaten. Het Jaragua park is het populairste nationale park en is zeker een bezoekje waard.
Vliegtijd: ongeveer 10 uur.

Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Relaxen tijdens een winterzonvakantie of liever actief zijn tijdens een wintersportvakantie?